-

În România, numărul noilor cazuri de infectare cu coronavirus este în scădere, însă numărul bolnavilor cu forme grave de COVID-19 este tot mai mare.

La sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe oraşe, în faţa spitalelor s-au format cozi de ambulanţe, de aceea ministrul sănătăţii a ordonat crearea de noi secţii de COVID-19.
La Odorheiu Secuiesc, două treimi dintre persoanele infectate au vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, contrar altor state în care rata infectării este ridicată în special în rândul persoanelor vârstnice. Potrivit preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, cifrele vor fi ridicate încă o lună şi jumătate, după care ar putea să înceapă o relaxare treptată. Totodată, faptul că ieri au fost înregistrate în jur de 4.000 de noi cazuri de infectare şi peste 55.000 de persoane au fost vaccinate, oferă motive de optimism. Oricât de bine a decurs campania de vaccinare la început în România, încă nu s-a ajuns nici la vaccinarea a 6% din populaţie; nu există suficiente doze de vaccin, iar guvernul foloseşte în continuare doar vaccinurile aprobate de UE.

RADOR

Foto: Pixabay