-

Ministrul justiţiei, Stelian Ion, a declarat astăzi că pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu în nici un stat care funcţionează pe principii sănătoase.

Afirmaţia demnitarului a fost făcută după întâlnirea cu ministrul muncii, Raluca Turcan şi cu reprezentanţi ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraţilor.
Stelian Ion:„ Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat în această discuţie. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie grabnic corectate şi în cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar, putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile, în primul rând corectăm aceste situaţii, recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului.”
Ministrul justiţiei a salutat disponibilitatea reprezentanţilor sistemului judiciar pentru a avea această discuţie şi a precizat că soluţiile vor fi rezonabile şi că vor fi anunţate în perioada următoare, după ce se va lua o decizie în urma dezbaterilor.

RADOR
Foto: Pixabay