-

Aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari se întorc de luni la cursuri. Noul an şcolar are 34 de săptămâni, este împărţit în două semestre şi se încheie pe 11 iunie 2022.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în prima zi de şcoală vor fi permise festivităţi, la care pot participa şi părinţii. La evenimente masca de protecţie este obligatorie, dar şi păstrarea distanţei faţă de ceilalţi participanţi. Sunt însă şi copii care nu pot începe şcoala cu prezenţă fizică, după ce mai multe localităţi au depăşit rata de infectare cu COVID-19 de şase la mie. Este şi cazul a două comune din judeţul Arad, Cărand şi Igneşti, unde sunt aproximativ 160 de elevi. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marius Göndör, despre scenariile în care vor funcţiona şcolile în această zonă: „Conform prevederilor legale, vom începe sub două scenarii, în funcţie de rata de incidenţă la mia de locuitori. Scenariul întâi - dacă rata de incidenţă este sub şase la mia de locuitori, toţi elevii şi preşcolarii vor fi prezenţi fizic la şcoală, iar, în condiţiile în care rata de incidenţă creşte peste şase şi localitatea nu este carantinată, vor merge la şcoală doar antepreşcolarii, preşcolarii şi învăţământul special. În cazul ratei de incidenţă peste şase, dar cu o localitate carantinată, nu vor putea merge fizic la şcoală decât elevii din învăţământul special.”
Începerea noului an şcolar va fi şi temă videoconferinţei organizate mâine la Palatul Victoria, de la ora 13:00. Premierul Florin Cîţu va discuta cu prefecţii şi cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică despre stadiul pregătirilor în vederea începerii cursurilor pe fondul pandemiei de coronavirus.

RADOR
Foto: Pixabay