-

La Constanţa, şase dintre pacienţii cu COVID-19 evacuaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase,au fost externaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă şi primesc tratament la domiciliu, în izolare.

Sunt însă, în continuare, bolnavi de COVID cu forme uşoare, medii şi severe internaţi în cea mai mare unitate medicală din judeţul Constanţa, care dispune de 20 de paturi ATI, toate ocupate astăzi. Ceilalţi bolnavi evacuaţi şi care au forme mai uşoare sunt internaţi în alte trei unităţi medicale din judeţ.
Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa: La acest moment, în evidenţele Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa sunt 30 de pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, nouă sunt în secţia de terapie intensivă, pentru că prezintă forme severe de boală, ceilalţi prezintă forme medii sau uşoare. Niciunul dintre cei 30 de pacienţi nu a suferit arsuri în urma incendiului de vineri, toată lumea este mobilizată şi se depun eforturi pentru ca pacienţii să beneficieze de cele mai bune îngrijiri medicale.
În incendiul de vineri şapte bolnavi de COVID-19, internaţi în Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase, şi-au pierdut viaţa. Procurorii şi poliţiştii constănţeni continuă ancheta pentru a afla cauzele producerii incendiului. Au fost audiaţi şi pacienţii în stare bună şi au fost adunate numeroase probe de la locul în care s-a produs tragedia. 

RADOR
Foto: Pixabay