-

Peste 30 de pacienţi cu COVID aflaţi în stare gravă au fost transferaţi în această toamnă în spitale din Ungaria, Polonia şi Austria, pentru a primi îngrijiri medicale. 

S-a întâmplat asta întrucât sistemul sanitar de la noi face cu greu faţă valului uriaş de îmbolnăviri. Cei mai mulţi bolnavi au fost duşi în Ungaria, iar 14 dintre ei au fost transferaţi din Arad la Centrele Medicale Universitare Szeged şi Debreţin, în baza acordului încheiat de guvernele celor două state. Dintre aceştia, două femei cu vârstă de peste 60 de ani au decedat, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz: „Opt pacienţi s-au întors deja acasă, patru sunt în continuare spitalizaţi, iar doi dintre pacienţi au pierdut lupta cu boala. Zilnic, în UPU, în jur de 20-30 de pacienţi aşteaptă eliberarea unui loc pe secţiile COVID-19, mai bine de jumătate dintre aceştia având nevoie de suport de oxigen.”
În prezent, pacienţii din Arad sunt trataţi la Szeged, deoarece în această zonă aproape toate locurile sunt ocupate. Secţia COVID pentru copii este singura unde s-au eliberat mai multe locuri după ce pacienţii s-au vindecat.

RADOR
Foto: Pixabau