-

Locuitorii comunei Brâncoveni din judeţul Olt vor beneficia de acum înainte de un act medical de calitate, după ce recent dispensarul medical a fost modernizat.

Potrivit autorităţilor din Brâncoveni, cadrele medicale vor avea conditiile şi aparatura necesare pentru un act medical de calitate, în slujba celor circa 2600 de cetăţeni ai comunei, iar sătenii nu vor mai bate drumul până la Slatina pentru investigaţii medicale. Recent modernizat, dispensarul uman din localitate a primit şi instrumentarul medical nou, de ultima generaţie, şi este aproape gata să-şi deschidă uşile.
Proiectul "ťReabilitare, modernizare şi dotare Dispensar Medical Uman Brâncoveni"ť, proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, are o valoare de 690.200 lei. Noua clădire beneficiază de două cabinete de medic de familie, două săli de tratament, sală asistente, un cabinet dotat cu aparat nou de EKG, un cabinet dotat cu aparat nou ecograf, un cabinet stomatologic, o farmacie umană, o sală pentru sterilizare instrumentar, vestiar, toalete cadre medicale, toalete pacienţi.
Peste 15 comune din judeţ au primit finanţări pentru proiectele legate de sănătate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, unele pentru reabilitarea, modernizarea sau dotarea dispensarelor, iar primăriile Leleasca, Dobroteasa şi Deveselu pentru construirea unor sedii noi, transmite corespondentul RRA, Laura Stoican.