-

Un tânăr de doar 22 de ani care era angajat de sătenii din satul bistriţean Posmuş să ducă vacile la păşune a fost atacat, joi, la prânz, de o ursoaică cu pui, informează Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Doar tinereţea la ajutat pe bărbat, fiindcă a fugit de îndată din faţa animalului, dar tot s-a ales cu răni, care nu i-au pus însă viaţa în pericol.

"Bărbatul de 22 ani de la Posmuș a fost mușcat de o ursoaică cu doi pui. Prezintă o plagă la antebrațul drept și o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală.

Echipajul cu medic SAJ a stabilizat pacientul, a oprit hemoragiile și a transportat pacientul la spital pentru mai multe investigații și tratament de specialitate. Pacientul este conștient”, transmit reprezentanții SAJ BN.

”Ursoaica era mare. M-a prins de cap și apoi de mână. Am dat cu bâta, a fugit, apoi s-a întors. Am fugit de acolo. Sunt bine, doar capul mă doare”, a povestit tânărul.

E a doua oară când ursul atacă ciurda de vaci a localnicilor din Posmuș.

Acum o lună un urs a atacat ciurda de vaci care paște în apropierea castelului de la Posmuș. A rupt în două o vițică și apoi a plecat.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com