-

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit marți în ședință extraordinară, a hotărât crearea unei breșe de circa 4 metri lungime în digul malului stâng al pârâului Cormoș.

Soluția este luată pentru evacuarea apei din zona inundata.

Pe fondul topirii zapezilor si ploilor torentiale care s-au abatut asupra zonei Capeni-Baraolt, pârâul Cormos s-a revarsat în data de 13 martie a.c pe ambele maluri, inundând terenurile din aval, la aceasta data fiind inundate si închise circulatiei publice DJ 131 si DJ 131 B, ce fac legatura între localitatile Baraolt-Racosul de Sus, respectiv Baraolt-Augustin.

Pentru degajarea zonei, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis crearea unei brese controlate de 4 metri lungime în digul mal stâng al pârâului Cormos si evacuarea apei prin subtraversarea digului mal drept al râului Olt.

Astfel, procesul de evacuare al apei din zona inundata, care acum se întinde pe o suprafata de aproximativ 450 ha, se va reduce de la 2 saptamâni la 2,5 zile, fara a pune în pericol populatia din zona.

Dupa finalizarea procesului de evacuare a apei, bresa va fi astupata imediat de catre personal din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Covasna, informeaza reprezentantii ISU Covasna.

Decizia de creare a bresei a fost aprobata de Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Apelor si Padurilor. (OANA NEGREA)