-

Breasla Cârciumarilor Braşov vrea să facă parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Îngrijoraţi că restaurantele ar putea fi închise de la o zi pe alta, aşa cum s-a întâmplat în alte localităţi din ţară în urma unor decizii luate la nivel local, reprezentanţii Breslei Cârciumarilor Braşov solicită Prefecturii să le permită să facă parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Pe lângă faptul că legea permite ca agenţii economici să facă parte din acest for decizional la nivel local, argumentul principal al cârciumarilor este că măsurile pentru HoReCa ar trebui luate şi în urma consultării lor, ca entităţi direct afectate.
"Din punctul nostru de vedere este o decizie care ne afectează destul de mult şi vă daţi seama că suntem destul de interesaţi şi noi să ştim, concret, unde sunt focarele şi ce se întâmplă exact. Este simplu să spui 'de mâine se închid restaurante!' dar am vrea şi noi să ştim motivele pentru care se închid şi dacă focarele sunt în HoReCa", a spus preşedintele Breslei Cârciumarilor Braşov, Ştefan Gleveşanu.
Pe de altă parte, cârciumarii spun că pot contribui la rândul lor pentru o analiză corectă a situaţiei pandemice în Braşov, în baza expertizelor făcute în teren de fiecare administrator din domeniul HoReCa.
'Pentru că lucram cu marfă perisabilă şi pentru că avem câteva mii de angajaţi, sigur că ne-am dori foarte mult să ştim cu o săptămâna înainte de a se lua o decizie în ceea ce ne priveşte - să ne putem face planurile, să găsim alte variante astffel încât să putem supravieţui. Şi noi sperăm să ţinem lucrurile sub control pentru că suntem conştienţi că este sănătatea tuturor pusă în joc", a adăugat Ştefan Gleveşanu.

RADOR
Foto: Pixabay
Asociaţia "Breasla Cârciumarilor Braşoveni" este formată din 16 companii din domeniul HoReCa.