-

Situaţie tensionată la Sibiu, unde mai mulţi pacienţi COVID-19 au fost nevoiţi să aştepte în frig, în ultima perioadă, în curtea celei mai mari unităţi medicale din judeţ.

Este vorba despre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde scandalul e provocat de lipsa de spaţii suficiente pentru aceştia şi a crizei de medici infecţionişti.
Potrivit reprezentanţilor spitalului, unitatea spitalicească are doar doi medici infecţionişti, fiind necesari încă trei. De asemenea, se aşteaptă constituirea unei comisii care să aprobe darea în folosinţă a unor saloane în containere destinate special pacienţilor COVID-19, care stau goale şi nefolosite.
Conducerea Spitalului Judeţean a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să facă o programare a pacienţilor COVID-19 care vin la spital şi să ajute în găsirea a trei medici infecţionişti.
În replică, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, dă vina pe managementul spitalului pentru situaţie şi sugerează chiar demisia directorului.
În consecinţă, prefectul Mircea Creţu a convocat de urgenţă o şedinţă, cu directorii DSP, ai Spitalului Judeţean, ai Ambulanţei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru găsirea unor soluţii ca să fie evitate cozile în aer liber, în frig, pentru bolnavii cu noul coronavirus.

RADOR
Foto: Pixabay