-

1.374 de cadre medicale au fost vaccinate anti-COVID-19 în judeţul Alba în primele patru zile ale campaniei de imunizare, fiind semnalate în total trei reacţii adverse minore.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, peste 41% dintre cadrele medicale care s-au vaccinat în judeţ sunt de la Spitalul de Urgenţă Alba Iulia, mai exact 569. Luni, în prima zi a campaniei, în Alba au fost vaccinate 363 de persoane, marţi, 290, miercuri, 345, iar joi, 375. O reacţie adversă a fost raportată luni, iar alte două, joi.
Vineri, 8 ianuarie, sunt programate 240 de cadre medicale. De la începutul pandemiei, în Alba au fost testate pozitiv peste 12.700 de persoane, după prelucrarea a peste 144.300 de teste.
Sute de bistriţeni au fost deja vaccinaţi anti-COVID, în prima etapă de vaccinare. Dintre aceştia, unul singur a avut o reacţie adversă la doza administrată.
Din cele 1.000 de vaccinuri primite în Bistriţa-Năsăud au fost administrate până acum 900, cele mai multe, peste 800, fiind adminsitrate la centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Autorităţile anunţă că a existat o singură reacţie adversă, la o persoană, chiar în prima zi de vaccinare. A fost vorba despre o alergie minoră, tratată pe loc la Urgenţe.
Pe 31 decembrie 2020 a început campania de vaccinare anti-COVID în judeţul Bistriţa-Năsăjud. În prima etapă sunt cuprinşi lucrătorii din domeniul sanitar.
A doua etapă de vaccinare va începe în viitorul apropiat, iar cea de-a treia, probabil în luna aprilie.

RADOR
Foto: Pixabay