-

Noi restricţii pentru judeţul Bihor, aprobate în şedinţa din 4 octombrie 2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, o informare a Prefecturii Bihor arată că 39 de localităţi înregistrau la începutul săptămânii acesteia o incidenţă mai mare de 2 la mia de locuitori.

În localităţile Spinuş, Ţeţchea, Chişlaz şi Cetariu, incidenţa cazurilor este de peste 7,5 cazuri la o mie de locuitori. Totodată, în Hidişelul de Sus, Sâmbăta, Tărcaia, Sânmartin şi Căbeşti incidenţa este mai mare de 6 cazuri.
Astfel, în Hidişelu de Sus, Sâmbăta, Tărcaia, Sânmartin, Căbeşti vor fi aplicate restricţii de circulaţie în intervalul 20:00 - 05:00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în timp ce în Hidişelu de Sus, Sâmbăta, Tărcaia, Sânmartin, Căbeşti, restricţiile vor fi aplicate în fiecare zi. Măsurile anunţate de CJSU Bihor intră în vigoare de marţi, 5 octombrie 2021.
Pentru satul Telechiu din comuna Ţeţchea în urma analizei de risc făcute de către DSP Bihor, s-a propus carantinarea zonală care a fost înaintată spre avizare către Institutul Naţional de Sănătate Publică. În urma avizării carantinarea se va institui prin ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
În plus, 11 localităţi au o incidenţă mai mare de 2 cazuri şi mai mică de 3 cazuri / 1.000 locuitori (Tileagd, Abram, Biharia, Derna, Lugaşu de Jos, Tămăşeu, Cărpinet, Suplacu de Barcău, Pocola, Borod, Bors).
În 19 localităţi incidenţa este mai mare de 3 cazuri şi mai mică de 6 cazuri / 1.000 locuitori. Este vorba de Sântandrei, Ceica, Remetea, Municipiul Oradea, Cefa, Toboliu, Girişu de Criş, Nojorid, Săcădat, Lunca, Sălard, Lăzăreni, Şimian, Vadu Crişului, Paleu, Nucet, Aştileu, Brusturi, Diosig.

RADOR
Foto: Pixabay