-

Poliţiştii Capitalei au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţul Călăraşi.

Descinderile se fac într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada ianuarie 2019 - prezent, mai multe societăţi comerciale au achiziţionat diverse produse, în special electrocasnice şi articole de uz gospodăresc din complexuri comerciale de tip en-gros, pe care le-ar fi depozitat la puncte de lucru nedeclarate şi ulterior le-ar fi comercializat în spaţiul online, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate.
Potrivit Poliţiei Capitalei, livrarea produselor către clienţi se realiza prin intermediul firmelor de curierat, cu declararea fictivă a expeditorului.
Au fost puse în aplicare şi mai multe mandate de aducere, audierile urmând să se desfăşoare la sediul subunităţii de poliţie.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

RADOR
Foto: Pixabay