-

Direcţia Permise şi Înmatriculări va lansa, din martie, o aplicaţie pilot care va permite depunerea actelor online, fără a mai fi necesară prezenţa la ghişeu.

Într-o primă fază această facilitate va fi disponibilă doar pentru operaţiuni mai simple, cum ar fi rezervarea de numere sau eliberarea de duplicate - spune directorul de la permise şi înmatriculări Florin Catană:„2021 va fi un an de referinţă în crearea de servicii online. Prima operaţiune o să fie undeva în martie, cel târziu aprilie, o primă operaţiune care se va putea face inclusiv online. Este o operaţiune simplă, dar a fost condiţionată foarte mult de plăţi şi de modul în care sistemul vede plăţile respective. De exemplu, la ora actuală ca să îţi păstrezi numărul pe care îl ai trebuia să vii la ghişeu, să plăteşti o taxă de 30 de lei, să faci o cerere şi costa mai mult drumul şi timpul pentru operaţiunea spectivă.”
În perioada stării de alertă preschimbarea permiselor, care urmează să expire, nu mai este obligatorie în ţară, valabilitatea documentelor fiind prelungită cu 90 de zile.

RADOR
Foto: Pixabay