-

În România au fost confirmate încă trei cazuri de infectare cu noua tulpina de SARS-CoV-2 din Marea Britanie, considerată a fi mai contagioasă.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Andreea Moldovan, a precizat astăzi că două din cele trei cazuri provin din focarul identificat la o şcoală din Bucureşti.
Andreea Moldovan: „Sunt trei teste pozitive de astăzi, două dintre ele aparţin persoanelor care provin din focarul precedent. Un caz este nou, o persoană tânără. Am luat legătura telefonic cu dânsa. Este în stare generală bună, carantinată la domiciliu, împreună cu prietenul, de asemenea confirmat pozitiv. Testarea s-a făcut în cazul ambelor persoane în aceeaşi unitate medicală. Testul doamnei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, drept pentru care s-a procedat mai departe la secvenţiere. Urmează să se facă ancheta în focar.”
În privinţa noilor tulpini ale coronavirusului, responsabilul din Ministerul Sănătăţii consideră că şi România trebuie să ia măsuri suplimentare de prevenţie, să fim cu garda sus şi să ştim exact ce avem de făcut. Doctorul Andreea Moldovan a mai spus că în perspectiva reluării cursurilor în clase din luna februarie se doreşte folosirea pe scară largă a testelor rapide, atât în cazul cadrelor didactice, cât şi al tuturor celor care prezintă simptome de COVID-19 sau au intrat în contact direct cu persoane diagnosticate.

RADOR
Foto: Pixabay