-

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru astăzi o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali pentru instituirea unor măsuri restrictive.

Într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, şeful statului a precizat că pregătirea pentru valul al patrulea al epidemiei a fost deficitară, iar campania de vaccinare anti-COVID-19 s-a mişcat 'mult prea lent'.
Şeful statului consideră că pentru diminuarea răspândirii infectărilor sunt necesare măsuri urgente, clare şi restrictive, astfel încât a convocat pentru astăzi o şedinţă cu toti responsabilii implicaţi în gestionarea pandemiei.
Klaus Iohannis: „Este o perioadă a suferinţei, o dramă naţională de proporţii teribile. Nu avem, însă, altă opţiune decât să o depăşim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea semenilor noştri, protejarea sănătăţii celor vulnerabili şi a celor bolnavi, pe care asistenţa medicală îi poate ajuta să depăşească cu bine această maladie.”

Vaccinarea este singura soluţie pentru oprirea pandemiei, a mai afirmat preşedintele Klaus Iohannis şi a adăugat că este necesară şi adoptarea în regim de urgenţă de către parlament a prevederilor privind certificatul verde sau a altor măsuri care să ducă la reducerea pe termen scurt a mobilităţii şi interacţiunii umane.
Românii s-au prezentat ieri în număr mare în centrele de vaccinare. Aproape 69.000 de persoane s-au imunizat, din care aproximativ 37.000 au fost la prima doză. 

RADOR
Foto: Pixabay