Ascultă Radio Antena Satelor Live

"Festivalul de plăcinte şi merinde", desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Focşani

"Festivalul de plăcinte şi merinde", eveniment care reuneşte bucătari şi producători din toate colţurile ţării, se va desfăşura în perioada 28 februarie - 1 martie în Piaţa Unirii din Focşani.

"Festivalul de plăcinte şi merinde", desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Focşani

26 Februarie 2020, 12:35

Derulat sub sloganul "La plăcinte înainte", evenimentul îi provoacă pe focşăneni să savureze plăcinte din toate zonele tradiţionale româneşti, dar şi delicatese orientale, organizatorii asigurându-i pe participanţi că vor avea parte de un adevărat spectacol gastronomic.

"De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă 'de la mama ei', poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocăneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci sau sărate, plăcinte greceşti, plăcinte turceşti şuberec, plăcintă cu carne de vită, cu brânză şi mentă, în foi fine şi lipie subţire, o multitudine de gogoşi, langoşi şi clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăţi din care aveţi ce alege", se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului şi alte produse: dulceţuri, produse apicole şi siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiţionale, brânzeturi şi afumături şi dulciuri.

În cadrul festivalului vor avea loc show-uri culinare de preparat plăcinte, va fi pregătită cea mai mare plăcintă cu brânză dulce şi stafide, se vor desfăşura diferite concursuri şi va avea loc o horă a plăcintelor.

"Cei care nu şi-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfeţe şi cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate şi mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeştri bucătari ce vor încinge şi grătarele de la primele ore ale dimineţii şi pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnaţi din porc, vită şi vânat, frigărui şi pastrame de toate felurile, costiţe şi ciolane, toate acestea stropite cu bere din belşug şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.Vreme frumoasă, iarbă verde, o zonă de distracţie pentru cei mici, muzică şi activităţi pentru întreaga familie, aceasta este reţeta perfectă pentru un weekend reuşit", au mai precizat organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă.

Sursa: AGERPRES

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO