Ascultă Radio Antena Satelor Live

"Festivalul de plăcinte şi merinde", desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Focşani

"Festivalul de plăcinte şi merinde", eveniment care reuneşte bucătari şi producători din toate colţurile ţării, se va desfăşura în perioada 28 februarie - 1 martie în Piaţa Unirii din Focşani.

"Festivalul de plăcinte şi merinde", desfăşurat la sfârşitul săptămânii la Focşani

26 Februarie 2020, 12:35

Derulat sub sloganul "La plăcinte înainte", evenimentul îi provoacă pe focşăneni să savureze plăcinte din toate zonele tradiţionale româneşti, dar şi delicatese orientale, organizatorii asigurându-i pe participanţi că vor avea parte de un adevărat spectacol gastronomic.

"De la vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă 'de la mama ei', poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocăneşti, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi spanac, cu brânză dulce şi stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită, simple şi umplute, dulci sau sărate, plăcinte greceşti, plăcinte turceşti şuberec, plăcintă cu carne de vită, cu brânză şi mentă, în foi fine şi lipie subţire, o multitudine de gogoşi, langoşi şi clătite de toate felurile, o gamă variată de bunătăţi din care aveţi ce alege", se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului şi alte produse: dulceţuri, produse apicole şi siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiţionale, brânzeturi şi afumături şi dulciuri.

În cadrul festivalului vor avea loc show-uri culinare de preparat plăcinte, va fi pregătită cea mai mare plăcintă cu brânză dulce şi stafide, se vor desfăşura diferite concursuri şi va avea loc o horă a plăcintelor.

"Cei care nu şi-au făcut alte planuri, pot veni să se răsfeţe şi cu delicioase preparate la grătar, fripturi din cărnuri aromate şi mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeştri bucătari ce vor încinge şi grătarele de la primele ore ale dimineţii şi pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnaţi din porc, vită şi vânat, frigărui şi pastrame de toate felurile, costiţe şi ciolane, toate acestea stropite cu bere din belşug şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.Vreme frumoasă, iarbă verde, o zonă de distracţie pentru cei mici, muzică şi activităţi pentru întreaga familie, aceasta este reţeta perfectă pentru un weekend reuşit", au mai precizat organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă.

Sursa: AGERPRES

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
"Saraigli" ca-n insula Thassos
Gastronomie 16 Iunie 2023, 23:35

"Saraigli" ca-n insula Thassos

“Vă aşteptam! Vă pregătesc chiar acum două deserturi!”, ne-a spus Sotiria Kiriatzidou imediat ce am intrat în magazinul ei cu...

"Saraigli" ca-n insula Thassos
Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa
Gastronomie 15 Iunie 2023, 22:07

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa

Joi după amiază, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost deschisă oficial prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor şi...

Festivalul Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti, la Constanţa