Ascultă Radio Antena Satelor Live

Mămăligă cu magiun (rețeta lui Radu Anton Roman)

Mămăligă cu magiun, după rețeta lui Radu Anton Roman, reprezintă un desert tradițional din zona Ardealului, care în urmă cu zeci de ani, făcea deliciul meselor.

Mămăligă cu magiun (rețeta lui Radu Anton Roman)

07 Iunie 2017, 11:10

Destui dintre dumneavoastra sunteti oameni cititi si mai ales umblati, chiar si prin nordul feeric, mitic, fabulos, mirific, folcloric, paseist si magic, asa ca nu-i nici o noutate, banuiesc, intr-o prajitura exceptionala, facuta ca la carte (targoveata), cu creme, cu blaturi, cu frisca, dar din mamaliga (acum multi vor da din cap, mincinos si suficient, ca da, ei de o viata, joi si duminica, ca pifanii si servitoarele, dau o fuga pana-n Maramures, special ca sa manance delicatesa asta, mamaliga cu magiun, ca si cum ar fi de rusine sa recunosti ca n-ai auzit in viata ta de asa ciudatenie, care numai „pe poduri“, in catunele pierdute pe platourile inalte de la izvoarele Ruscovei si Botizei se mai face, intamplator).

Nu stiu ce sa bem la bucuria asta dulce acrisoara. Un must rasdulce de Traminer Roz de Alba (ca asa am cunoscut-o eu pe Desdemona Patrului si mult bine mi-o parut)? Ar merge, mai ales daca a luat-o nitel din loc si fasaie ca o cobra indragostita.

Ingrediente Mămăligă cu magiun (rețeta lui Radu Anton Roman)

1 litru apa
1 lingurita de sare
500 g malai
100 ml smantana
450 g magiun de prune sau caise
250 g nuci
50 g unt
1 albus de ou

Afla modul de preparare al acestei retete pe Bucataria lui Radu

Sursa foto: Simona Lazăr

Etichete : mamaliga cu magiun
Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Gastronomie 31 Martie 2023, 21:30

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din...

Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Gastronomie 30 Martie 2023, 19:20

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat astăzi, 30 martie, o nouă indicaţie geografică protejată (IGP) pentru România - "Plăcintă...

Plăcinta dobrogeană are IGP (indicație geografică protejată) aprobată de Comisia Europeană
Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Gastronomie 29 Martie 2023, 07:24

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor

Această rețetă vine din Mallorca, deci din cea mai mare dintre Insulele Baleare, cunoscută pentru munții săi calcaroși: Serra...

Arroz de carbonero/ Orezul cărbunarilor
Linapet/ Pachețele cu orez
Gastronomie 22 Martie 2023, 07:18

Linapet/ Pachețele cu orez

Kankanaey, populație indigenă care trăiește în munții Agawa, Besao, provincia montană, Filipine, sărbătorește începutul...

Linapet/ Pachețele cu orez
Chouera/ Tartă valezană
Gastronomie 09 Martie 2023, 22:09

Chouera/ Tartă valezană

Chouera este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Valais din Alpii elvețieni. Legenda spune că a fost inventat în...

Chouera/ Tartă valezană
Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Gastronomie 08 Martie 2023, 20:13

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză

Această rețetă este preparată din oricare dintre cele nouă varietăți de fasole Jumla cultivate la 2300 m altitudine, în...

Kwati/ Mâncare de fasole nepaleză
Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Gastronomie 07 Martie 2023, 19:58

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Capuns / Rulouri de frunze de mangold umplute
Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO
Gastronomie 07 Martie 2023, 11:34

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO

Pește în mintea noastră, pește în farfurie! Cartea de bucate a FAO vă ajută să cunoașteți, să gătiți și să mâncați pește.

Cum gătim peștele? Cartea de bucate FAO