Ascultă Radio Antena Satelor Live

Parisul lansează marca "Taste France"

Franţa a lansat la Dubai marca "Taste France", creată cu obiectivul de a schimba imaginea elitistă a gastronomiei sale în lumea întreagă, în cadrul festivalului agroalimentar internaţională Gulfood, informează AFP.

Parisul lansează marca "Taste France"

18 Februarie 2020, 06:00

Proiectul face parte din campania "Choose France", creată pentru a spori atractivitatea ţării în faţa investitorilor străini şi pentru valorificarea companiilor franceze.

"Taste France", un brand în spatele căruia se grupează mai multe grupuri franceze din sectorul agroalimentar, va fi lansat în Franţa de preşedintele Emmanuel Macron la Salonul Agriculturii, ce va fi organizat la Paris între 22 februarie şi 1 martie.

"Gastronomia franceză are o imagine elitistă, iar consumatorii fac un efort pentru a o înţelege", a declarat directorul general al Business France, Christophe Lecourtier, prezent la Dubai.

Business France este un organism public însărcinat cu dezvoltarea pe plan internaţional a companiilor franceze, a investiţiilor internaţionale în Franţa şi cu promovarea economică a Franţei în străinătate.

Potrivit declaraţiilor sale, obiectivul brandului "Taste France" este acela de a adopta o imagine "mai umilă, mai realistă, a felului în care produsele sunt prezentate" pe pieţele străine. Noua marcă se încadrează în strategia preşedintelui Macron de a promova Franţa pe scena internaţională, a adăugat Christophe Lecourtier.

"Am ratat domeniul "world food", adică produsul pe care îl poţi găsi peste tot', a precizat oficialul francez, care spune că doreşte să facă accesibile produsele franceze 'într-un număr cât mai mare", vizând tinerii şi clasele medii urbane, care se declară interesate de calitate şi de securitatea alimentară.

Lansarea "Taste France" la Dubai se explică prin prezenţa unor participanţi asiatici şi africani în acest emirat şi datorită importanţei tot mai mari a regiunii Golfului Persic pentru sectorul agroalimentar francez, alcătuit în procent de 98% din întreprinderi mici şi mijlocii, potrivit Business France.

Din 2010, exporturile de produse agroalimentare franceze spre ţările din Golful Persic s-au dublat şi reprezintă peste 1 miliard de euro, regiunea menţionată devenind a treia piaţă non-europeană pentru Franţa, după China şi Statele Unite.

Sursa: AGERPRES

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Gastronomie 25 Iunie 2023, 23:18

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete

Când vine vorba de moravurile şi năravurile vremii de astăzi, comparaţia inevitabilă este cu opera lui Caragiale. „Aşa spus-a...

Păstorel Teodoreanu, între epigramă și rețete
Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Gastronomie 24 Iunie 2023, 23:21

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală

Existenţa acestui castel din Provenţa este de-a dreptul miraculoasă. Vechea familie nobiliară Adhemar, care s-a evidenţiat în...

Miraculosul castel din Grignan şi o veche reţetă provensală
Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Gastronomie 24 Iunie 2023, 22:28

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei

V-aţi întrebat cum aţi putea ridica la un nivel superior pasiunea dumneavoastră pentru mâncare? Vă gândiţi, probabil, cum să...

Haute Cuisine Ottomane - tentaţia gastronomiei
Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...
Gastronomie 22 Iunie 2023, 22:37

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...

Iată un subiect care a incitat de multe ori spiritele, provocând întocmirea de culegeri de reţete, eseuri, panseuri ori...

Despre bucătăria dragostei sau voluptatea culinară...