-

Un al doilea vaccin rusesc, în curs de finalizare

Primele studii clinice ale unui al doilea vaccin rusesc împotriva noului coronavirus s-au dovedit concludente, a anunţat joi (1 octombrie) centrul de cercetare Vektor, după ce Rusia a anunţat în august că a aprobat primul vaccin din lume.

"Primele două faze ale studiilor clinice au demonstrat eficacitatea şi siguranţa vaccinului", a declarat pentru agenţia Interfax serviciul de presă al centrului de cercetare de stat Vektor (din Siberia), care dezvoltă acest al doilea vaccin, numit EpiVacCorona.
Rusia anunţase la începutul lunii august că a dezvoltat şi înregistrat "primul" vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de centrul de cercetare moscovit Gamaleia împreună la Ministerul Apărării din Rusia.
Ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko, i-a spus preşedintelui Vladimir Putin, săptămâna aceasta, că vaccinul de la Vektor ar putea primi undă verde de la minister în trei săptămâni. După aceea, Vektor a declarat că studiile clinice vor începe pe 5.000 de voluntari siberieni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Laboratorul a precizat că vor exista studii clinice suplimentare pe 150 de voluntari cu vârsta peste 60 de ani. Vaccinul EpiVacCorona se administrează în două doze, la distanţă de 21 de zile. Rusia intenţionează să înceapă să producă 10.000 de doze din noiembrie, a mai spus Vektor.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite