-

Testat pozitiv, deşi nu mai este contagios

S-a dovedit pentru prima dată că multe persoane testate pozitiv la COVID-19 în această vară nu mai erau contagioase. Ele prezentau în continuare urme ale unei infectări vechi.

Ele sunt totuşi înregistrate ca noi cazuri şi declanşează o alarmă de coronavirus, relatează cotidianul "Het Laatste Nieuws" luni.
Testele folosite în Belgia sunt foarte sensibile şi pot detecta prezenţa virusului până la 83 de zile după infectare. Inconvenientul este că persoane purtătoare de elemente moarte ale virusului şi care nu mai sunt contagioase sunt astfel detectate şi identificate drept cazuri noi.
Dacă acest lucru nu s-ar referi decât la o minoritate din numărul total de teste pozitive, impactul ar fi slab. Totuşi, se pare că acest lucru priveşte foarte multe cazuri detectate vara trecută.
Cotidianul a putut consulta rezultatele unuia din cele mai mari laboratoare din ţară, la Roulers, şi a constatat că în iunie, iulie şi august, aproape jumătate din cazurile pozitive erau de fapt persoane afectate de o infecţie veche. Aceeaşi schemă a fost se pare observată la Gand, la Bruges şi în alte 15 regiuni. Se pare că doar la Anvers au fost multe noi infectări.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite