-

 Avertisment al OMS privind amplificarea celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19

Al treilea val de COVID-19 se amplifică şi se accelerează în Africa, odată cu noile variante de coronavirus - a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care solicită o creştere a ofertei de vaccinuri.

În Europa, Marea Britanie şi Rusia se confruntă cu o creştere rapidă a cazurilor de COVID-19.
În Africa, numărul cazurilor creşte cu 20% pe săptămână pe tot continentul - a anunţat un înalt responsabil al OMS, care a făcut apel la intensificarea livrărilor de vaccinuri. RD Congo, Namibia şi Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei. Creşterea este explicată în mare măsură de o vreme mai rece decât normalul perioadei şi de răspândirea unor variante mai contagioase.
În Europa, autorităţile britanice au înregistrat 11.000 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, depăşind pragul de 10.000 pentru prima dată de la sfârşitul lunii februarie, pe fondul unei creşteri a cazurilor de infectare cu varianta Delta. Potrivit medicilor, infecţiile cresc exponenţial în toată Anglia, mai ales în rândul tinerilor. Cu toate acestea, rata mortalităţii rămâne scăzută, cu 19 decese înregistrate ieri, iar vaccinurile sunt considerate foarte eficiente în prevenirea formelor severe de boală legate de noile variante. Cu o explozie de cazuri de COVID se confruntă şi capitala Rusiei. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, consideră că gravarea bruscă a epidemie este cauzată de variantele noi ale coronavirusului. mai agresive şi cu o răspândire foarte rapidă. El a menţionat că în capitală cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000. Rusia a devenit ieri, cu 128.000 de decese, cea mai afectată ţară europeană, de la începutul pandemiei, depăşind astfel Regatul Unit.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite

 • Am coronavirus! Pot continua să alăptez?

   Confruntat cu epidemia de Coronavirus, nu te poți abține să nu-ți faci griji ... mai ales dacă ai un copil acasă. Îi putem transmite COVID-19 alăptându-l, dacă este infectat? Ar trebui să nu mai alăptăm? Este laptele matern un antidot pentru SARS COV 2? Să facem un bilanț1
  Unul dintre principalele motive pentru care alăptați este că doriți să oferiți bebelușului cel mai bun început posibil. Dar epidemia de coronavirus, ar trebui să le împingă pe mame să apeleze la sticle sau chiar la lapte pentru sugari?
  Noul virus din China este extrem de contagios și revendică multe victime din întreaga lume. Cu toate acestea, vești bune pentru mamele care alăptează. Un studiu realizat de cercetători britanici și publicat în revista științifică The Lancet indică faptul că nu a fost găsită nicio urmă de SARS CoV 2 în laptele matern al mamelor infectate. Acești germeni virulenți nu erau de asemenea prezenți în lichidul amniotic sau în cordonul ombilical al femeilor care tocmai născuseră.
  Claude Didierjean-Jouveau, animator în cadrul Ligii Leche și autor al numeroaselor cărți despre alăptare, confirmă: „Toți experții și profesioniștii din domeniul sănătății asigură că noul coronavirus nu se află în laptele matern. Astfel, dacă mama contaminată este capabilă fizic, poate continua să alăptați fără probleme ”.
  Specialistul notează că „din punct de vedere biologic este important să continuăm. Anticorpii mamei sunt prezenți în lapte. Deci, dacă a dezvoltat boala și are anticorpi, și copilul ei va beneficia ”.
  Cu toate acestea, trebuie luate măsuri de precauție. Acest lucru se datorează faptului că, dacă virusul nu se află în laptele matern, este posibil să infectați un bebeluș prin atingere sau tuse lângă acesta. Prin urmare, este esențial să purtați o mască dacă prezentați semne de gripă, tuseți în cot sau vă spălați mâinile foarte regulat.
  „Aceste gesturi de barieră împotriva bolilor trebuie efectuate la fiecare hrănire, dar și la fiecare îngrijire acordată bebelușului. Este important să vă spălați mâinile înainte și după, de fiecare dată, pentru a evita contaminarea celui mic”, spune expertul în alăptare.
  În timp ce marea majoritate a minorilor pare a fi rezistentă la SARS-CoV-2, un studiu recent a evidențiat existența unor cazuri severe de COVID-19 la copii, dintre care unii aveau vârsta sub 12 luni.
  Această perioadă de carantină nu este ușor de gestionat. Și dacă virusul nu afectează calitatea laptelui matern, stresul îl poate agrava? Claude Didierjean-Jouveau: „Stresul nu are niciun impact asupra producției de lapte și nici asupra calității acestuia. Cu toate acestea, știm că în timpul anxietăților puternice sau al șocului - cum ar fi dolul - mamele pot avea dificultăți în a scoate laptele. Îi va fi greu să iasă în timpul hrănirii ”. Exprimarea laptelui nu va rezolva această problemă. „Singura modalitate este să încercați să vă relaxați: faceți o baie fierbinte, faceți pielea cu pielea împreună cu bebelușul, faceți o activitate (în interior) pe care o iubiți și care vă răzgândește ...”. Mamele care au dificultăți în a-și alăpta bebelușii nu ar trebui să rămână blocate în această izolare: „Nu ar trebui să ezite să-și împărtășească problemele. Pot să telefoneze, să trimită e-mailuri. Există și videoconferințe. Multe ONG-uri dedicate organizează întâlniri virtuale. Noile tehnologii fac acest lucru posibil să rămână informat și să mențină un canal de schimb ", amintește expertul.

  Foto: Pixabay

 • Coronavirus: care sunt simptomele la bebeluș?

  De la începutul epidemiei COVID-19, SARS CoV-2 a afectat rar copiii. Cu toate acestea, moartea recentă a unui bebeluș de 6 săptămâni și a unui bebeluș de 9 luni în SUA amintește că micuții nu sunt invulnerabili la noul coronavirus.

 • COVID-19: convalescența nu este atât de ușoară!

  Un număr bun de pacienți se recuperează după COVID-19 fără prea multe dificultăți. Dar pentru unii, în special pentru cei care au dezvoltat forme severe ale bolii, drumul spre recuperare poate fi lung.

 • COVID: primele simptome diferă în funcție de vârstă și sex

  COVID-19 afectează oamenii în moduri diferite chiar de la începutul infecției. Un nou studiu relevă faptul că primele simptome ale bolii variază în funcție de vârsta și sexul pacienților. 

 • Copiii între 12 şi 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID şi cu serul Moderna

  Copiii între 12 şi 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID şi cu serul produs de compania Moderna, începând de luna viitoare, pe lângă cel de la Pfizer.