-

Una din 10 gospodării are cheltuieli mai mari decât veniturile

Criza coronavirus și blocajul în case a surprins mai mult de o treime (35%) din români fără bani puși deoparte, această pondere fiind cea mai ridicată din țările membre UE, arată un raport recent al grupului financiar ING.

Acest lucru era oarecum de așteptat, întrucât - potrivit statisticilor noastre naționale - una din 10 gospodării avea, încă din 2019, cheltuieli mai mari decât veniturile.

Jurnalul vă prezintă și o hartă regională a balanței financiare înregistrate de gospodării, din care reiese că familiile din Moldova rămân cu cele mai mici sume din venituri după efectuarea cheltuielilor, iar cele din București - cu cele mai mari.

harta
Potrivit raportului ING, 26% din europeni au răspuns „Nu” la întrebarea dacă dispuneau de bani economisiți în momentul declanșării pandemiei de coronavirus.

Țările cu cele mai mari ponderi din populație care a răspuns negativ sunt: România (35%), Germania (29%), Italia (28%) și Franța (24%), iar țările cu cele mai mici ponderi sunt: Luxemburg (8%), Olanda (20%) și Cehia (21%).

Datele prezentate de ING sunt asemănătoare cu estimările Eurostat, care arată că - în medie - o treime din populația Uniunii Europene nu face față unor cheltuieli neprevăzute.

Citeste in continuare AICI pentru a vedea cu ce bani raman familiile

Foto: pixabay

Articole înrudite