Cum să combați insomnia. Cele mai utile remedii
Medicii psihiatri atrag atenţia că toate bolile psihice sunt însoţite de tulburări ale somnului. În aceste necazuri din perimetrul somnului trebuie consultat un psihiatru, iar el va stabili strategia de neutralizare a acestei suferinţe.

15 Septembrie 2020, 10:41
Tulburările de somn sunt cunoscute în popor ca insomnii. Insomnie înseamnă şi a nu adormi decât cu dificultate, dar insomnie este catalogată şi trezirea după două ore de somn şi apoi greutatea de a readormi.
Un somn este reconfortant, recuperator după eforturile fizice şi intelectuale, dacă somnul este de calitate, suficient cantitativ, dar şi dacă este respectată arhitectura somnului.
Medicii trag un semnal de alarmă că e obligatoriu să te încadrezi în orele de somn care au intrat în reflexul organismului de multe mii de ani. Adevăratul somn sănătos trebuie să se desfăşoare între ora 23 şi ivirea zorilor.
În acele ore se desfăşoară firesc şi perioadele din noapte în care organele lucrează la turaţie maximă, pe rând. Somnul se simte bine, iar adormirea este uşoară când s-a înstăpânit întunericul.
Cei care, din pricina muncii în tura de noapte, cred că vor compensa prin somn în cursul zilei, nu pot atinge parametrii favorabili ai somnului de noapte. Iar cei care se distrează în cluburi până în zori sau învaţă cu hei-rup-ul noaptea nu recuperează odihna adevărată din somnul normal.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay