De ce să consumi miere în sezonul rece
Mulţi nutriţionişti consideră că mierea este un superaliment. Dincolo de calităţile sale gustative, are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare, care combat oboseala şi infecţiile hibernale.

13 Ianuarie 2020, 15:26
Mierea e alcătuită din 82% glucide, dar şi din proteine, vitamine şi micronutrimente (flavonoide, minerale, antioxidanţi), toate contribuind la creşterea imunităţii.
Pe timp de iarnă, mierea este cea mai bună armă împotriva tusei, datorită proprietăţilor sale antiseptice şi bogăţiei de polifenoli, molecule cu efect antioxidant şi regenerant.
Mierea înmoaie mucoasa gâtului, iar cea de eucalipt sau de cimbru facilitează respiraţia în caz de gripă sau răceală, împiedicând înmulţirea germenilor.
Este ideală pentru a contracarea o bronşită, o angină sau o rinofaringită.
Deşi are în compoziţie glucide (fructoză şi glucoză), mierea nu creşte nivelul glicemiei şi poate fi consumată, în cantităţi rezonabile, de către diabetici.
Diferitele tipuri de miere prezintă o compoziţie uşor diferită.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay.com