Iată cum poţi scăpa de tusea supărătoare
Tuse uscată, tuse productivă, dureri în gât… Se apropie iarna lungă și rece. Zilele sunt scurte, soarele iese rar, oboseala este resimțită și sistemul nostru imunitar slăbește.

21 Noiembrie 2019, 20:11
Remediile naturale precum plantele, alimentele și uleiurile esențiale pot calma simptomele ORL și pot lupta împotriva răcelii.
Ceaiuri de plante contra durerilor de gât
Iată câteva exemple de ceaiuri și infuzii simple de pregătit pentru tratarea durerilor de gât:
Ceai fierbinte de ghimbir cu miere: foarte simplu de combinat. Ai nevoie de o bucată de ghimbir proaspăt tăiat în felii, o lingură de miere amestecată cu apă fierbinte. Mierea este emolientă, antibacteriană și vindecătoare.
Suc de lămâie fierbinte cu miere: o băutură făcută din lămâie, apă fierbinte și miere. Doar amestecați sucul de la jumătate de lămâie și o linguriță de miere în apă fierbinte.
Lamaia, anti-bacteriană, este foarte eficientă în reducerea inflamației gâtului.
În schimb, pentru imunitate:
Ceai din plante cu coaja lapacho (Tecoma curialis): coaja lapacho are o putere terapeutică deosebită. Este una dintre cele mai bune plante pentru a evita oboseala iarna. Bogată în fier, această scoarță stimulează sistemul imunitar și elimină toxinele. Este un antiinflamator care ameliorează în perioadele de frig. Poate fi utilizat ca ceaiuri din plante, capsule, pulbere sau picături pentru a fi diluat în apă și înghițit de 3 ori pe zi înainte de masă.
Ceaiul de echinacea: foarte eficient în caz de răceli sau gripă. De asemenea, stimulează sistemul imunitar. Se fierbe 1 gram de rădăcini într-o cană de apă timp de 10 minute.
Este recomandat să bei aceste ceaiuri din plante atunci când începi să ai dureri în gât la una până la trei perfuzii pe zi.
Tratează tusea cu uleiuri esențiale
Aromaterapia este tratamentul cu uleiuri esențiale. Uleiul esențial este o esență volatilă extrasă din plante aromatice prin extracție mecanică, prin distilare cu abur sau prin distilare. Se poate folosi orice poate fi extras sub formă de lichid: scoarță, rădăcini, semințe sau fructe, capete de flori sau frunze. Deși există cuvântul „uleiuri”, aceste substanțe nu conțin grăsimi.
Aceste uleiuri esențiale sunt foarte utile în caz de oboseală cu efectul lor stimulant asupra sistemului imunitar și efecte anti-infecțioase.
Câteva rețete ai aici:
Ulei esențial de balsam: eficient în cazurile de tuse și infecții respiratorii. Se amestecă trei picături de ulei esențial de balsam în trei picături de ulei vegetal și se aplică la masaj pe piept, de 4 până la 6 ori pe zi.
Propolis: în capsulă, de 1 până la 3 ori pe zi sau în spray în caz de dureri în gât. Propolisul are proprietăți antiseptice, antibacteriene și antioxidante.
Citeste continuarea AICI
Foto: Pixabay