Mişcarea este utilă în diabet, chiar dacă stăm în casă
Un reputat medic diabetolog îmi spunea că, în tratarea diabetului, 70% ca importanţă îl are regimul alimentar, în proporție de 20% eficienţa vine de la mişcare şi 10% din medicaţie.

01 Aprilie 2020, 10:27
În lumina acestei sublinieri, bolnavii de diabet trebuie să facă mişcare, chiar dacă este vorba de rămânerea la domiciliu, de izolarea în casă. Prin mişcare, se consumă surplusul de glucoză din sânge, acest preaplin de glucide este convertit în energie pentru mişcare.
Mulți români obligaţi să se izoleze la domiciliu au printre ei şi bolnavii de diabet, care e bine să manevreze aspiratorul mai mult timp şi în fiecare zi, pentru că e un soi de mişcare.
Apoi, bolnavii de diabet e indicat să schiţeze exerciţii de gimnastică la domiciliu, zilnic e util să execute genuflexiuni, flotări, mişcări cu trunchiul, braţele, picioarele, coloana, zona cervicală, adică ceafa.
Şi să nu uite că ordonanţele cu restricţii permit totuşi plimbarea animalelor de companie, dar cu declarația pe propria răspundere în buzunar.
În momentul acesta, când se recomandă ca aprovizionarea să se facă la magazinele alimentare din apropierea locuinței, pentru o săptămână, ca să împuţinăm ieşirile din casă, nu e cazul să se neglijeze de către diabetici principiile din dieta lor, care indică evitarea unor alimente.
Alimentele conţinând carbohidraţi trebuie drămuite pentru a te încadra în cantitatea de carbohidraţi prescrisă de medicul diabetolog şi nutriţionist.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay.com