Rămânerea în casă nu trebuie să lenevească mintea
Izolarea măreşte riscul de însingurare, care e de nedorit atât pentru tineri, cât şi pentru vârstnici.

22 Aprilie 2020, 10:04
Cei cu vârste încă departe de seniorat nu e bine să se complacă în lipsa obligaţiilor de a-şi folosi mintea, căci asta poate duce şi la periculoasa depresie.
Iar cei vârstnici sunt obligaţi să-şi antreneze creierul, chiar dacă nu se mai întâlnesc cu tinerii, cu camarazii.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza încă de multă vreme că mileniul în care vom trăi măreşte riscul întinderii bolii periculoase a depresiei, iar a doua alarmă se referea la războiul crâncen cu virusurile. Iată că aceste două pericole semnalate atacă omenirea în echipă.
Depresia se infiltrează viclean în psihicul unor oameni. Este vorba despre depresie când omul îşi pierde interesul pentru ce se derulează în jurul lui, nu mai are plăcerea de a practica chiar hobby-urile altădată îndrăgite.
Cel cuprins de boala depresiei se însingurează în camera lui, nu mai priveşte la televizor, nu mai citeşte, nu mai conversează cu cei din familie, nu se mai întâlneşte cu prietenii, cu colegii.
Depresivul se culpabilizează fără rost, se consideră că e de vină de toate necazurile, că fiul n-a luat note mulţumitoare, că nu ajung banii, că s-a scumpit întreţinerea, el crede că e la baza acestor greutăţi, că a devenit o povară şi nu-şi mai are rostul.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay