Beneficii ale piperului pentru sănătatea ta
Piperul (negru sau alb) nu numai că dă gust mâncărurilor și e mirodenia cea mai populară de pe planetă, dar studiile arată că are o și mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră.

15 Octombrie 2018, 08:52
De exemplu, piperul nu da dureri de stomac, asa cum se credea pana de curand. Dar este si excelent pentru digestie. In multe parti ale lumii proprietatile sale antibacteriene sunt puse la treaba pentru a conserva alimente perisabile! Mai mult, piperul este o sursa buna de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K si fibre.
Expertii de la organicfacts.net ne ofera o lista cu cateva dintre numeroasele calitati benefice pe care le are mirodenia noastra de zi cu zi.
1. E bun pentru stomac
Piperul creste nivelul secretiei de acid din stomac. El ajuta astfel digestia si combate diareea, constipatia, balonarea si crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.
2. Ajuta la slabit
Cojitele in care sunt invelite boabele de piper (si care sunt macinate o data cu ele) ajuta la dizolvarea celulelor grase si accelereaza arderile metabolice, asadar, mancarurile piperate sunt o cale buna de a scadea in greutate.
3. E benefic pentru piele
Cercetatorii londonezi au descoperit ca piperul poate ajuta la vindecarea bolii de piele numite vitiligo, o maladie care depigmenteaza portiuni din piele, facandu-le albe-rozalii. Studiile arata ca piperina, substanta care da gustul iute piperului, poate stimula pielea sa produca pigment.
Aplicarea piperinei pe zonele afectate combinata cu terapia cu ultraviolete a dat rezultate mult mai bune decat orice alt tratament pentru vitiligo.
In plus, piperina protejeaza pielea de efectele nocive ale expunerii in exces la radiatiile ultraviolete.
4. Combate raceala si tusea
In medicina naturista Ayurveda piperul e adaugat in tonicurile folosite pentru vindecarea racelilor si tusei, deoarece desfunda nasul si sinusurile.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.