Totul despre poftele alimentare. Ce semnifică
Probabil fiecăruia dintre noi i s-a făcut foame atunci când a trecut pe lângă vitrina unei cofetării sau când a văzut fotografii cu diverse feluri de mâncare în reviste sau scene din filme cu meniuri apetisante.

29 Iunie 2020, 12:30
Poftele devin o problemă atunci când se repetă zilnic sau de mai multe ori pe zi, kilogramele se adună, iar orice dietă de slăbit devine un calvar pe care nu îl poţi duce la capăt. Cel mai adesea, aceste pofte arată însă diverse deficite pe care le are organismul nostru.
Nivelurile scăzute de calciu și magneziu, de exemplu, pentru că de obicei ele merg împreună, pot provoca celebrele pofte de ceva dulce sau ceva sărat. Dacă ne este poftă de ciocolată, de exemplu, înseamnă că ne lipsește magneziul și că ar trebui să mâncăm nuci, legume proaspete sau semințe.
Dacă simțim nevoia de dulciuri, este posibil să fie vorba despre un deficit de crom, de fosfor sau de sulf. Acestea pot fi luate din alimente ca broccoli, struguri, carne de pui, merișoare, conopidă, cartofi dulci sau spanac.
În cazul în care nu putem rezista în fața unei patiserii, problema poate să fie o cantitate mică de aminoacizi în organism.
Pe aceștia îi putem lua din alimentele bogate în proteine, carne slabă, pește gras, chia, nuci sau leguminoase. Dorința de alimente grase și uleioase ascunde și ea un posibil deficit de calciu sau de grăsimi de calitate.
Putem să reparăm și aceste pofte mâncând cantități mai mari de lapte, brânză, legume cu frunze verzi, avocado, pește gras și uleiuri presate la rece. În cazul în care ne dorim alimente sărate, probabil pofta vine din cauza nevoii de clor, siliciu sau sodiu, substanțe pe care le găsim tot în nuci și semințe, dar și în borș, lapte proaspăt sau lapte de capră.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay