Cum ne estimăm veniturile agricole
Proprietarii de exploatații și ceilalți contribuabili care realizează venituri din activități agricole au mai puțin de două luni la dispoziție pentru a-și declara la Fisc estimările acestor venituri pe anul 2020.

31 Martie 2020, 10:14
În cazul veniturilor din arendă, calculul se face pe baza unei grile publicate recent, pentru fiecare județ, de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Pentru cultivatorii și asociațiile din sectorul vegetal, estimarea trebuie făcută numai dacă suprafețele deținute și recoltele preconizate depășesc anumite plafoane.
Exemple: cereale două hectare (ha), plante oleaginoase două ha, cartofi două ha, sfeclă de zahăr două ha, tutun un ha, hamei pe rod două ha, legume în câmp 0,5 ha, legume în spații protejate 0,2 ha, leguminoase pentru boabe 1,5 ha, pomi pe rod 1,5 ha, vie pe rod 0,5 ha, flori și plante ornamentale 0,5 ha.
Pentru crescătorii de animale, plafoanele de deținere sub care nu se datorează impozite sunt: vaci și bivolițe două capete, ovine și caprine 10 capete, porci pentru îngrășat 6 capete, albine 50 de familii, respectiv păsări de curte 100 de capete.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay.com