Exporturile româneşti din carne de porc au fost trimise în izolare
România a pierdut statutul de țară liberă de pestă porcină clasică, conform unei decizii luate de Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor, devenind astfel singura ţară din UE aflată în această situaţie.

27 Martie 2020, 13:47
Măsura, care va avea efecte catastrofale pentru România, a intrat în vigoare încă de pe data de 23 martie, dar autorităţile au preferat să păstreze tăcerea, deşi ştiau încă de anul trecut că o astfel de restricţie era previzibilă.
România era declarată ţară liberă de pestă porcină clasică în mai 2017, după ce, începând cu 2007, fusese supusă unui embargo în ceea ce priveşte exporturile de produse din carne de porc.
Controalele făcute acum câteva luni de experţi străini în ţara noastră au găsit o situaţie dezastruoasă.
Foarte multe animale neînregistrate, piaţa neagră scăpată de sub control, transportul animalelor se face în condiţii improprii, comerţul cu porci în târguri înfloreşte şi, poate ce este cel mai grav, în gospodăriile ţărăneşti porcul este crescut în condiţii improprii, a declarat pentru Jurnalul preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay.com