La moartea (neanunțată) a unui fermier
Florin Stegariu, unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți fermieri din județul Iași, s-a stins din viață.

02 Iunie 2020, 04:02
Anunțul a fost făcut de familia îndoliată, unul dintre fiii săi publicând un anunț privind decesul adminstratorului fermei Agrocom Strunga. Florin Stegariu împlinise 61 de ani.
Acesta era fondator al societății agricole Agrocom Strunga. Informația a apărut sâmbătă dimineaţa în mediul online, pe contul de socializare al unui politician ieșean: „Cu mult regret, vreau să spun că a trecut la cele veșnice bunul nostru prieten și colaborator Florin Stegariu, fondator al societății agricole Agrocom Strunga!”
”Drum lin spre cer, TATA! Vă puteți lua rămas bun de la dragul nostru Dr. Florin Stegariu, mâine , 31 mai, de la ora 12, la Mânăstirea Miclăușeni. Înmormântarea va avea loc în același loc, începând cu ora 16. Dumnezeu să-l odihnească în pace!„ a scris pe Facebook Florin Stegariu, unul dintre fiii fermierului ieșean.
În ultimii ani, Florin Stegariu a fost prezent în viața agriculturii românești prin investițiile continue pe care le-a făcut, alături de familie. Una dintre cele mai importante proiecte demarate este o plantația de viță de vie și lansarea unui nou brand de vinuri românești.
Omul de afaceri Florin Stegariu avea aproximativ 60 de angajați, spații de stocare de tip magazii, cu volumul total de 8.000 de tone, și un parc de utilaje estimat la un milion de euro. Cifra de afaceri a Agrocom Strunga SA în 2016 a fost de 11.656.315 lei, iar profitul de 2.631.929 de lei.
În cadrul fermei sale, Florin Stegariu a anunţat în 2018 că urma să pună rachete antigrindină. Omul de afaceri ieşean menţiona faptul că urma să aibă o staţie antigrindină. La acea dată, proiectul era în faza de licitație, după ce el donase Ministerului Agriculturii 1.500 de metri pătraţi și urma să amplaseze stația antigrindină pe terenul respectiv.
Tot în 2018, omul de afaceri declara că exista o cerere foarte mare la producţia de rapiţă. „Nu exista producţie câtă cerere este pe piaţă. Eu cultiv de cinci ani rapiţă. Este singura plantă care are chemare mare şi nu putem produce cât se caută la nivel mondial. Toată producţia merge la export. Dacă produci două tone pe hectar, acoperi cheltuielile. De la două tone în sus eşti pe profit”, susţinea Florin Stegariu.
........