România riscă sancțiuni UE pentru 8 probleme nerezolvate
La începutul săptămânii s-au împlinit cele patru luni acordate în luna mai României, de către Comisia Europeană, pentru rezolvarea a 8 probleme structurale din domenii ca transporturi, protecția mediului sau fiscalitate/vamă.

15 Septembrie 2020, 10:35
Între acestea se numără protecția populației împotriva poluării, închiderea depozitelor ilegale de deșeuri, monitorizarea circulaţiei produselor accizabile (inclusiv aprovizionarea cu gaze naturale), siguranța circulației rutiere, gestionarea traficului și a spațiilor de parcare etc.
La 14 mai 2020, România a fost „inundată” dinspre Bruxelles cu scrisori de punere în întârziere în rezolvarea decalajelor față de normele europene, toate având ca termen patru luni pentru remediere. Iată că au trecut cele patru luni și acum România riscă să intre într-o nouă etapă pe drumul spre sancțiunile UE, care pot merge până la amenzi pentru fiecare zi de întârziere.
Principalele sesizări ale Comisiei Europene (CE)
- Calitatea aerului. CE a solicitat respectarea cerințelor Directivei 2008/50/CE, solicitând României să informeze publicul și să raporteze în mod fiabil cu privire la gravitatea poluării aerului;
- Deșeuri. CE îndeamnă insistent România să închidă, să etanșeze și să restaureze din punct de vedere ecologic un număr de 48 de depozite ilegale de deșeuri și să se conformeze hotărârii Curții de Justiție a UE din 18 octombrie 2018;
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay