Scade eficiența în agricultură
Eficiența în sectorul vegetal din agricultură - exprimată în cantitățile de produse obținute la hectar - a scăzut, în 2019 față de 2018, la aproape toate culturile din România, reiese din datele comunicate ieri de Institutul Național de Statistică (INS), prelucrate de Jurnalul.

01 Aprilie 2020, 10:17
În mai multe cazuri, suprafețele cultivate au crescut ori au stagnat, dar producțiile obținute au scăzut. Iată câteva exemple:
- la cereale pentru boabe, suprafața cultivată a crescut cu 174.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 2,04 milioane de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 6 la 5,4 tone/hectar;
- la porumb, suprafața cultivată a crescut cu 159.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 1,7 milioane de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 7,6 la 6,5 tone/hectar;
- la plantele uleioase, suprafața cultivată a crescut cu 62.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 464.000 de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 2,8 la 2,4 tone/hectar;
- la cartofi, suprafața cultivată a crescut cu 1.000 de hectare, dar producția a scăzut cu 308.000 de tone, iar productivitatea medie a scăzut de la 17,8 la 15,9 tone/hectar;
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay.com