Ascultă Radio Antena Satelor Live

Ruladă de porc cu carne tocată

Știu că aș putea spune orice poveste despre acest fel de mâncare – și m-ați crede, căci prea multe ați auzit de la mine și s-au adeverit.

Ruladă de porc cu carne tocată

31 Ianuarie 2020, 10:54

Aș putea, bunăoară, să vă zic că această mâncare e numai bune în zilele de post (las' că acu' Postul Crăciunului de multă vreme-i dus, iar Postul Paștelui încă nu a început!). Și vreun țăran hâtru (poate chiar din Moldovioara mea) o să vă spună că dreptu-i așa, că doar carnea de porc e cea mai bună legumă! Dar adevărul e că rețeta o știu de la mama, dar nu știu de unde mama o știa, cert este doar că nu de la mama ei. E-un fel de mâncare mai „orășenesc”, pe care cred că-l pregăteau mai toate colegele „de la muncă” ale mamei. Și oleacă de legătură cu legumele are, căci pe lângă carnea tocată, umplutura are și legume din plin.
Dar să nu vă mai țin mult și să vă zic rețeta!

Ruladă de porc cu carne tocată

Trebuință ai de: un kilogram mușchi de porc, 500 g carne de porc tocată, două fire de praz, 3 morcovi, 3 ouă, două cepe roșii, 600 g cartofi, 100 ml smântână, o lingură cu muștar cu boabe, o linguriță cu cimbru, o legătură de pătrunjel, 200 ml ulei de floarea soarelui, sare, piper.

Carnea de porc tocată se amestecă cu cimbrul, sare și piper după gust, ouăle, smântâna și muștarul. Se adaugă ceapa curățată de foi și tocată, jumătate din praz tocat și se amestecă bine până se omogenizează. Mușchiul de porc se crestează în așa fel încât să se obțină o foaie, se unge cu ulei, se condimentează și se așează pe un tocător. Se unge cu umplutură, se rulează și se leagă cu o sfoară ca să nu se desfacă la copt sau să iasă compoziția. Se așează într-o tavă adâncă, se toarnă o cană cu apă și se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu până devine aurie și poate fi pătrunsă cu o furculiță, eventual mai adăugând apă ca să nu se ardă carnea.
Cartofii se curăță de coajă și se fierb, se amestecă cu morcovii fierți feliați și prazul rămas călit în puțin ulei. Se presară totul cu pătrunjel tocat și se servește imediat.

Text: Simona Lazăr

Foto: Pixabay

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Reteta zilei 25 Octombrie 2023, 07:24

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe

Ingrediente: 1 găină (dacă se poate, crescută la curte, tăiată, curățată și porționată), 3-4 litri de apă, morcov, țelină,...

Rețeta zilei - Zamă de găină cu zdrențe
Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Reteta zilei 24 Octombrie 2023, 07:23

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean

Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, sare, piper, cimbru, 1 lămâie, 200 g unt (65%), 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură...

Rețeta zilei - Kievskaya/ Piept de pui în stil kievean
Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 23 Octombrie 2023, 07:23

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți

Ingrediente: 2 castraveți, 400 g iaurt bulgăresc, câțiva miezi de nucă (zdrobiți sau tăiați fin, după gust), 1 catel de...

Tarator/ Supă rece, de iaurt cu castraveți
Reteta zilei 22 Octombrie 2023, 07:22

Ćevapčići/ Mici sârbești

Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4...

Ćevapčići/ Mici sârbești
Reteta zilei 21 Octombrie 2023, 07:21

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi

Ingrediente: 300 g. aluat pentru strudel (foi subțiri de plăcintă) subțire; 300 g. zahăr, 150 g. nuci decojite, 150 g....

Rețeta zilei - Gibanica devet vrsti / Plăcintă cu nouă straturi
Reteta zilei 20 Octombrie 2023, 07:20

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui

Ingrediente: 2 pui (tăiați în 8 bucăți, fiecare), 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, 2 linguri ulei, 2 cepe...

Rețeta zilei - Csirkepaprikas/ Papricaș de pui
Reteta zilei 19 Octombrie 2023, 07:19

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie

Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat;...

Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Reteta zilei 17 Octombrie 2023, 07:17

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere

Ingrediente: 3 căni de făină albă (cernută), 1 ⅛ căni de lapte călduț, ¼ cană de zahăr alb, 1 pachet de drojdie uscată...

Rețeta zilei - Apfelkuchen/ Tort cu mere