-

Expoziţie dedicată Centenarului Marii Uniri, vernisată la Baku

Biblioteca Națională "Mirza Fatali Akhundov" din Baku, a fost gazda vernisajului unei expoziții dedicate Centenarului Marii Uniri, al cărei concept aparţine Muzeului Cotroceni.

Vorbind la deschiderea expoziției, ambasadorul României la Baku, Daniel Iancu, a remarcat că anul acesta este foarte simbolic pentru Azerbaidjan si România.

"În acest an, România marchează centenarul identificării sale, al reunificării, iar Azerbaidjanul marchează un secol de la declararea independenţei Republicii Democrate Azerbaidjan" - a menţionat diplomatul român.

La rândul său, directorul general al Muzeului Naţional Cotroceni, Liviu Sebastian Jicman, a ţinut să precizeze că expoziția vernisată la Baku este dedicată, în principal, Regelui Ferdinand si Reginei Maria, care au jucat un rol major în unificarea României.

"Această expoziție reprezintă pacea, punțile de prietenie si cooperare, reflectă si istoria, cultura si arhitectura României" - a declarat directorul.

Deputatul azer Ganir Paşaev, membru al grupului de prietenie interparlamentar Azerbaidjan-România, de asemenea, a evidenţiat legături strânse existente între cele două țări. "Azerbaidjan si România sunt parteneri strategici, au relațiile vechi de secole, iar această expoziție este importantă în ceea ce priveste consolidarea relațiilor dintre noi si diseminarea de informații despre România în rândul publicului azer" - a declarat deputatul.

Expozitia de la Biblioteca Natională "Mirza Fatali Akhundov" din Baku va dura până pe 10 iulie 2018.

Sursa: rador

Articole înrudite