Transportul feroviar de călători, creşteri pentru trenurile de navetişti
De aproape o lună, transportul feroviar de călători înregistrează scăderi uriaşe, de până la 80-90%, pe rutele turistice şi de lung parcurs.

14 Aprilie 2020, 10:52
Dar în acelaşi timp au crescut foarte mult solicitările pentru trenurile de navetişti.
Practic, firmele care făceau transport cu microbuze şi autocare şi-au restrâns sau chiar suspendat activitatea, la fel cum se întâmplă şi cu zborurile pe cursele interne, iar oamenilor nu le mai rămâne decât transportul feroviar, a explicat pentru Radio România Actualităţi, Dan Costescu, directorul general al companiei CFR Călători.
Dan Costescu: Mulţi vor să evite condiţiile din acele mijloace de transport, mulţi pur şi simplu nu mai au altă variantă. Dacă înainte de criză mergeam pe anumite trenuri cu două vagoane şi era loc suficient, acum avem şi trenuri cu şapte, cu opt vagoane.
Trenul este, din punctul de vedere al siguranţei medicale sau sanitare, cel mai potrivit mijloc de transport.
În afară de dezinfectările pe care noi le facem zilnic, trenul are un mare avantaj natural: el oferă acel spaţiu generos la interior. Noi, aşa cum am anunţat, nu lăsăm oamenii să stea unul lângă altul, cu excepţia familiilor sau a grupurilor care locuiesc împreună.
Compania CFR Călători a suspendat până în prezent peste 450 de trenuri, adică 43% din numărul total al garniturilor care circulau înainte de introducerea restricţiilor.
Sursa: rador
Foto: Viorel Grosu