Proiectul "Şcoala pe Net"
Patru organizaţii neguvernamentale cu experienţă în domeniile educaţie, tehnologie şi comunicare, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, vin în ajutorul celor aproape 180.000 de profesori din România, cu soluţii simple care să îi ajute pe aceştia să se adapteze şi să se familiarizeze cu predarea prin noile tehnologii, continuând lecţiile de acasă.

19 Martie 2020, 09:52
Proiectul este iniţiat ca urmare a necesităţii de a utiliza noile sisteme de predare digitale, pe durata epidemiei de COVID-19.
Platforma poate fi accesată gratuit pe www.scoalapenet.ro.
Proiectul "Şcoala pe Net" vine în sprijinul profesorilor cu o platformă unde li se va explica, pas cu pas, ce mijloace tehnice şi pedagogice au la dispoziţie pentru a ţine cursurile online, cum îşi pot crea conturi pe diferite aplicaţii digitale şi platforme de e-learning sau sau cum îşi pot adapta conţinutul educaţional folosind noile tehnologii, indiferent de nivelul abilităţilor tehnice pe care le au.
În acest sens, 10 experţi în domeniul educaţiei şi tehnologiei vor oferi asistenţă online profesorilor cu privire la adaptarea curriculei şi a procesului educaţional la predarea pe Internet. Aceştia vor răspunde la întrebările adresate de profesori şi vor crea conţinut relevant pe platformă, sub formă de articole, tutoriale video sau webinarii cu informaţii utile.
Conţinutul va fi dezvoltat constant pentru a acoperi cât mai multe nevoi şi pentru a îmbunătăţi permanent procesul didactic.
Constant, în perioada suspendării cursurilor, platforma va putea beneficia de o suită de resurse noi, în funcţie de aspectele identificate în lucrul cu profesorii şi cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de nevoile reale ale acestora.
Totodată, având în vedere lipsa accesului la tehnologie pentru copiii din medii defavorizate, grupul de iniţiativă implicat în desfăşurarea proiectului îşi propune să colaboreze cu toţi acei actori sociali care se pot implica la nivel local în această problemă.
RADOR
Foto: Pixabay