Greenpeace pledează pentru reducerea cu 81% a consumului de carne în UE până în 2050
Organizaţia pentru protecţia mediului Greenpeace face apel la europeni să reducă drastic în următorii ani carnea din meniul zilnic, sprijinind în acest fel eforturile de combatere a schimbărilor climatice.

16 Martie 2020, 15:19
Pe măsură ce liderii Uniunii Europene discută politica agricolă a UE înainte de publicarea, la sfârşitul acestei luni, a strategiei agricole "Farm to Fork" ("Direct din fermă în furculiţă"), Greenpeace pledează pentru reducerea cu 71% a consumului de carne în UE până în 2030 şi cu 81% până în 2050. Organizaţia subliniază că cifrele - reducerea consumului de carne până la 24 de kg per persoană până în 2030 şi alte 16 kg per persoană până în 2050 - sunt calculate pe baza nivelurilor despre care cercetătorii susţin că asigură securitatea alimentară, dar menţin şi încălzirea globală sub 1,5 grade Celsius.
"La nivel global, trebuie să reducem consumul la jumătate până în 2050 pentru a ţine sub control criza ecologică cu care ne confruntăm. În Europa, însă, din cauza consumului mai mare, trebuie să reducem mai mult", a declarat Sini Eräjää, activist Greenpeace pentru agricultură şi păduri. În prezent, Spania are cel mai mare consum anual de carne per persoană din UE, cu peste 100 de kg de carne pe an de persoană, pe locul doi urmând Bulgaria, cu 58 de kg de carne pe an de persoană.
RADOR
Foto: Pixabay