-

Dietă pentru scăderea colesterolului

Scris de

Ați fost diagnosticat cu exces de colesterol? Nu pierdeți nici un minut, trebuie să vă schimbați obiceiurile alimentare acum. Și funcționează: măsurile dietetice scad efectiv nivelul colesterolului.

Făcută corect, dieta poate reduce nivelul colesterolului cu până la 15%!

Ce ar trebui să schimbi în dieta ta când ai prea mult colesterol?

Înlocuiți untul cu uleiuri vegetale (esențiale mono și polisaturate) sau cu margarine „moi” care nu se află în ambalajele din hârtie (deoarece sunt saturate).

Preferați uleiul de măsline. Alegeți un ulei extravirgin din prima presare la rece.

Gatiti cat mai mult fara grasime: aburit, fiert, fierte, wok ...

Evitați mezelurile, cu excepția șuncăi slabe.

Limitați produsele industriale care conțin acizi grași trans: produse de patiserie, prăjituri, prăjituri, mese gata, sosuri, cruste de plăcintă etc.

Alegeți peștele pentru carne.

Mănâncă pește gras, bogat în acizi polinesaturați (omega-3) cel puțin de două ori pe săptămână: somon, ton, sardine, hering, macrou ...

Limitați cele mai bogate produse lactate și favorizați produsele cu conținut scăzut de grăsimi (brânzeturi slabe, iaurt, brânză de vaci), asigurând în același timp un aport suficient de calciu.

Nu mâncați mai mult de șase ouă pe săptămână.

Mănâncă suficiente fibre: fructe, legume, pâine, amidon și alege cereale integrale.

n cele din urmă, limitați consumul de alcool (nu mai mult de 1 până la 6 băuturi pe săptămână), mâncați trei mese pe zi, la ore regulate, stați la masă și în liniște și nu luați gustări! Evident, practicarea unei activități fizice regulate este foarte recomandată ...