Alimentele de toamnă. Ce ne îngrașă, ce ne ajută la slăbit
Sezonul de toamnă ne aduce o mulțime de fructe și legume pe care e important să le consumăm, mai ales că ne pregătim cu toții pentru o perioadă complicată din punctul de vedere al sănătății.

31 August 2020, 06:55
Atenție însă: alimente inofensive pot fi, de fapt, bombe calorice.
Rădăcinoasele, denumite astfel tocmai pentru că partea pe care o consumăm este chiar rădăcina lor, sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi ce promovează sănătatea, longevitatea şi pierderea kilogramelor.
Ţelina, spre exemplu, conține doar 20 de calorii la suta de grame și vitaminele A, C, K, dar şi minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu.
Țelina contribuie astfel la detoxificarea organismului, prin efectele sale diuretice, dar şi la creşterea imunităţii corpului. Morcovii (41 calorii/100 g) sunt bogați în betacaroten, un antioxidant puternic, care elimină radicalii liberi – răspunzători de instalarea multor boli.
Păstârnacul, deşi nu conține aceleași cantități mari de vitamina A şi licopen ca morcovul, este o sursă bună de fibre (5 g fibre/100 g), vitamina C, calciu şi fier.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay