Metode prin care ne putem accelera metabolismul
Cel mai adesea dăm vina pe un metabolism leneș atunci când nu reușim să slăbim. Puțini știu însă că nu e chiar așa și că sunt cazuri în care dietele nu fac altceva decât să încetinească metabolismul, în loc să îl accelereze, așa cum ne dorim.

25 Septembrie 2020, 10:08
Ce este, de fapt, metabolismul? El include toate procesele chimice care au loc permanent în corpul nostru și care menține organele într- o funcționare normală. Toate aceste procese (respirația, digestia, și așa mai departe) au nevoie de energie pentru a se produce.
Greutatea, vârsta, genul și genele au un rol în viteza metabolismului. Mușchii, de exemplu, au nevoie de mai multă energie decât celulele grase, de aceea persoanele cu masă musculară mai mare tind să aibă un metabolism mai rapid.
Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem mușchi și primim în schimb grăsime, așa se explică de ce metabolismul încetinește odată cu vârsta.
În general, bărbații au un metabolism mai rapid, pentru că au o masă musculară mai mare, oase mai grele și mai puțină grăsime decât femeile.
Metabolismul folosește combustibilul pe care i-l furnizăm (hrană, aer, apă) pentru a elibera energia de care organismul are nevoie ca să funcţioneze în condiţii optime.
„Rata metabolică de repaus” reprezintă cheltuielile energetice, exprimate în calorii, pe care corpul le face în condiţii de repaus total, cu scopul menţinerii funcţiilor vitale, a temperaturii constante, dar și pentru digestia alimentelor.
Citeste continuarea AICI
Foto: pixabay