Posibile cauze pentru care îți este foame tot timpul
Există mulți factori psihologici, biologici și de mediu care afectează foamea. Nu în ultimul rând sunt obiceiurile alimentare.

09 Decembrie 2020, 11:49
Dacă sunteți obișnuiți să mâncați masa de prânz în fiecare zi la ora 14, veți simți nevoia de a mânca la ora 14, chiar dacă nu aveți o cerință biologică pentru hrană la acel moment.
Dar ce te face sa mananci tot timpul? Alegerile dvs. de alimentație joacă un rol important în acest sens.
Acum imaginați-vă acest lucru: tocmai ați avut un mic dejun somptuos, în decurs de o jumătate de oră veți avea nevoie, din nou, de mâncare. Ai răscolit frigiderul pentru tortul rămas de la petrecerea de ieri, l-ai terminat și apoi ți-e foame din nou!
Și nu este pentru prima oară când se întâmplă asta cu tine. A devenit o afacere obișnuită. Sunteți îngrijorat că veți lua în greutate și pe bună dreptate.
Ce ar putea provoca foamea ta? Și mai important, ce ar putea suprima foamea voastră excesivă?
Stresul persistent și anxietatea reprezintă un declin determinant al foamei excesive.
Ori de câte ori suntem stresați, creierul produce un hormon de eliberare a corticotropinei și adrenalină, care suprimă apetitul.
Dar, dacă stresul persistă, glandele suprarenale eliberează cortizolul hormonal, ceea ce sporește apetitul. Dacă stresul este prelungit, cortizolul poate rămâne ridicat, provocând foamea excesivă.
De asemenea, senzația de exces de foame este normală dacă corpul a fost suprasolicitat în sala de gimnastică sau ați făcut o mișcare suplimentară.
Și dacă sunteți însărcinată, bineînțeles, veți avea un apetit crescut.
De asemenea, puteți avea tendința de a mânca mai mult atunci când vă recuperați după o boală.
Dar foamea excesivă poate fi un simptom al diferitelor boli. Comunitatea științifică numește această condiție hiperfagie.
Petrut Mazilu
Foto: pixabay