-

Ciocolata stabilizează tensiunea arterială

Consumul de ciocolată dilată vasele de sânge şi stabilizează tensiunea arterială, potrivit oamenilor de ştiinţă portughezi de la Polytechnical Institute of Coimbra, care au verificat efectele benefice ale ciocolatei asupra sistemului cardiovascular.

Potrivit unei echipe de specialişti condusă de dr.Telmo Pereira, cacaoa, care ajută la relaxarea arterelor, stabilizează tensiunea arterială.

30 de tineri sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani au participat la proiectul oamenilor de ştiinţă portughezi. Voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri de câte 15 persoane.

În fiecare zi, timp de 30 de zile, primul grup a primit 20 de grame de ciocolată cu un conţinut de 55% de cacao, în timp ce al doilea grup a primit aceeaşi cantitate de 20 de grame, dar cu 90% conţinut de cacao.

La toţi participanţii au fost observate modificări pozitive ale vaselor de sânge, dar acestea au fost mai pronunţate la consumatorii de ciocolată cu un procent mai mare de cacao.

La numai o lună după utilizarea sa, ei au avut o scădere semnificativă a presiunii sistolice şi o elasticitate îmbunătăţită a arterelor.

Oamenii de ştiinţă au observat că ciocolata datorează acest efect benefic flavonoidelor, substanţe care au capacitatea de a extinde pereţii vaselor de sânge, stabilizând tensiunea arterială crescută.

Experţii spun că 20-25 de grame de ciocolată neagră pe zi reprezintă doza optimă pentru efecte benefice asupra sănătăţii.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite