-

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 va merge spre aprobare în CSAT. Cum se va face vaccinarea

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost finalizată și va merge spre aprobare în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, pentru că este o problemă de siguranță națională.

Au fost definitivate toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane, dar și planul de acțiune.

Vaccinarea se va face în etape, stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, a mai spus șeful statului și a adăugat că discuțiile de la Palatul Cotroceni au vizat și necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă.

Klaus Iohannis: Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fac parte tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie esențiale bunei funcționări a societății. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru toate celelalte categorii de populație.

Potrivit președintelui României, strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, iar Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor șase depozite regionale de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite