HelpAutism: „Responsabili pentru 102 angajați, 600 de copii și familiile lor”
În astfel de momente înțelegem cât de importantă este solidaritatea și punerea la comun a resurselor în comunitate.

18 Martie 2020, 11:09
Vă mulțumim că ne sunteți alături și am vrea să știm cum vă putem fi de folos? Este ceva din expertiza și experiența noastră care v-ar fi de folos în aceste zile?
Prioritatea noastră rămâne sănătatea și siguranța copiilor noștri, a terapeuților, angajaților și colaboratorilor noștri, dar și grija față de comunitate. Deși este o perioadă provocatoare, suntem hotărâți să lucrăm împreună pentru a sprijini comunitatea, familiile copiilor cu autism și pe aceștia. Purtăm responsabilitatea a 102 angajați și colaboratori, a 600 de copii și a familiilor lor. Este o situație fără precedent, știm că nu este ușor pentru niciunul dintre noi, suntem aici să ne sprijinim în orice fel putem. Iată cum ne-am mobilizat:
Din 11 martie, am închis centrele și ne mutăm toată activitatea acasă, în online, pe o perioadă nedeterminată. Ne-am reorganizat activitatea astfel încât să putem asigura suportul continuu al familiilor, să ne continuăm activitatea administrativă și să oferim sprijin celorlalte organizații din domeniu. Colegii noștri au fost extraordinari! Sunt foarte recunoscătoare că echipa Help Autism este atât de dedicată și s-a repliat foarte repede pe noul mod de lucru. Suntem astfel capabili să ne continuăm misiunea!
Joi și vineri, 12-13 martie am stabilit protocoale etapizate pentru a ne adapta la munca la domiciliu. Ne-am conectat pe conferință video cu specialiștii noștri și colegii din administrativ. După 24 de ore de muncă intensivă (din 48), cu avânt și responsabilitate, suntem pregătiți să începem săptămâna cu încrederea că niciun copil cu minte aparte nu trebuie să întrerupă programul de terapie și deci să aibă stagnări sau regres. Părinții, bunicii, familia în general, sunt o extraordinară resursă pentru mințile diverse, noi vom fi aici cu noi forme de a le înlesni calea spre a-și atinge potențialul.
Am amânat toate evenimentele din lunile martie și aprilie. Concertul Suflet în culori, evenimentul public de Ziua Internațională A Conștientizării Autismului s-a decalat pentru 28 iunie. Te așteptăm atunci cu mare, mare drag. De asemenea am amânat toate campaniile de fundraising din stradă. Nu ne este simplu, depindeam de fondurile strânse, dar și de întâlnirea empatică cu voi. Ne dădea putere să continuăm! Pe aceasta o să avem grijă s-o recuperăm, în digital, pentru că avem nevoie de încurajările și gândurile voastre bune.
Am reușit să facem totul pentru că fiecare știm că suntem responsabili pentru fiecare poveste a celor 600 de copii, niciuna nu se poate pune pe pauză sau hold.
În ciuda acestor schimbări, rămânem foarte concentrați pe nevoile comunității. Misiunea noastră rămâne să sprijinim fiecare copil cu autism să-și atingă potențialul și fiecare familie să poată fi resursă pentru propriul copil. De aceea, în fiecare zi din săptămâna aceasta, echipa noastră va lucra intens. Iată ce ne propunem pentru această săptămână:
> vom face demersurile pentru a convinge autoritățile să scutească ONG-urile de plata impozitelor pe salarii și să amâne plata taxelor
> vom construi noi planuri de terapie pe care copiii să le poată urma la domiciliu împreună cu familia și cu ghidarea online a terapeuților
> vom crea o platformă de resurse pentru toți copiii cu autism din România, pentru părinții și terapeuții lor și o vom pune gratuit la dispoziția asociațiilor și centrelor de recuperare în autism
> vom continua să convingem românii să ne rămână alături și să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit, ne vom strădui să creăm traseul online
> vom face o listă cu resursele noastre, expertiză pe care o putem externaliza, oameni care nu-și pot desfășura activitatea la domiciliu și vom organiza echipa de suport pentru a susține eforturile tuturor în depășirea crizei. Vă rog să-mi scrieți pe adresa daniela.bololoi@helpautism.ro în ce măsură vă putem fi noi de folos.
Nu este o perioadă ușoară pentru nimeni, temerile, anxietatea, atacurile de panică sunt efecte ale unui context în care nu ne simțim deloc comod. Practic, libertatea noastră este pusă la-ncercare, limitele ei sunt stabilite din exterior, este firesc ca în primul rând tot corpul și mintea noastră să intre într-un fel de defensivă.
Este important însă să readucem echilibrul, să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur, să urmăm recomandările și să rămânem, pe cât posibil în casă.
Vă mulțumim că ne sunteți alături, să știți că asta ne dă putere să continuăm. În măsura în care posibilitatea de a ne sprijini este printre opțiunile voastre, o puteți face prin orice formă prezentată AICI.