La ce riscuri ne expunem atunci când consumăm lapte degresat
Cercetătorii britanici au anunţat că, de fapt, copiii care beau lapte degresat au un risc de apariţie a obezităţii cu 39% mai mare, comparativ cu cei care preferă laptele integral.

24 Februarie 2020, 14:32
Cât de mare este legătura între creşterea în greutate şi laptele cu conţinut scăzut de calorii, ne explică nutriţionistul rus Artur Moiseenko, potrivit corespondentului Agenţiei de presă Rosbalt.
"Grăsimile din lapte sunt necesare pentru absorbţia corectă a vitaminelor solubile în grăsimi şi a oligoelementelor care sunt în lapte. Ca urmare, Artur Moiseenko recomandă să consumăm laptele gras. Potrivit acestuia, procesul de acumulare de grăsimi în organism este asociat, de regulă, cu alimentaţia în care există un exces de carbohidraţi.
Grăsimea conţinută în lapte dă o senzaţie de saţietate mult mai mare şi, de fapt, copilul consumă mai puţin din alte alimente, cum ar fi carbohidraţii, care sunt responsabili de formarea excesivă a ţesutului adipos.
"Grăsimea din lapte este mai calorică, dar ea nu provoacă o creştere atât de mare a ţesutului adipos, ca în cazul carbohidraţilor.
"Fenomenul" nutriţie se bazează pe un conţinut scăzut de carbohidraţi şi recomandăm ca cei care pierd în greutate să crească procentul de alimente grase şi, dacă este posibil, să renunţe complet la carbohidraţi", explică Artur Moiseenko.
Nutriţionistul este de acord cu colegii săi britanici şi îi încurajează pe părinţi să nu cumpere lapte degresat pentru copilul lor.
Adulţii pot bea lapte degresat fără restricţii, a mai spus nutriţionistul din Rusia.
Sursa: rador
Foto: pixabay.com