Obiceiuri care sunt sănătoase, dar FOARTE PERICULOASE!
Uneori, chiar dacă facem pașii potriviți pentru a deveni "sănătoși", putem comite fără îndoială greșeli inocente care să ne saboteze eforturile sănătoase.

30 Aprilie 2020, 10:15
Sănătatea, finanțele și viața socială sunt motive bune pentru a împiedica o parte dintre obiceiurile noastre. Multe dintre acestea sunt destul de costisitoare, fie în bani, fie al timpului pierdut zilnic.
Când vine vorba de obiceiuri sănătoase, poate fi considerat ceva prea mult? Sigur că da! De exemplu, consumul de alimente sănătoase vă ajută să vă mențineți corpul în parametrii optimi, dar supraalimentarea vă poate face mai rău decât credeți.
Ea poate aduce kilograme în plus și cu acestea o serie de probleme de sănătate.
De asemenea, exercițiile fizice vă ajută să vă mențineți în formă, dar, dacă lucrați prea tare sau prea des pot provoca vătămări și oboseală.
Desigur, acestea sunt doar două dintre cele mai evidente exemple ale modului în care obiceiurile sănătoase se pot întoarce împotriva noastră. (PM)
Consumul de alimente sanatoase, mersul regulat la sala si recuperarea somnului de care ai fost privat dintr-un motiv sau altul – toate acestea pot fi problematice cand este vorba despre sanatate.
Orice obicei sanatos se poate intoarce in anumite condintii impotriva ta.
Asadar, iata obiceiurile sanatoase care pot fi periculoase pentru tine.
1. Periatul dintilor dupa fiecare masa
Potrivit Mayo Clinic daca ai mancat ceva acid ar trebui sa eviti spalatul pe dinti urmatoarele 30 de minute. Fructele precum portocalele, grapefruit si lamaile care contin acid citric pot ataca smaltul dintilor.
Tocmai de aceea, nu este bine sa te speli pe dinti imediat ce le-ai consumat.
Insa este important sa te speli pe dinti de doua ori pe zi, mai ales inainte de a merge la culcare.
2. Sa te lasi pacalit de etichetele cu alimente „sanatoase”
Cuvintele precum „natural”, „sanatos”, „fara carbohidrati” pot fi manipulatoare. Cel mai bine este sa fii atent la lista cu ingredientele asa vei sti exact ce bagi in gura.
3. Sa te concentrezi doar pe exercitiile cardio
Este importanta schimbarea rutinei exercitiilor si sa nu te concentrezi exclusiv pe cardio. Nu renunta la exercitiile cu greutati pentru alergat pentru ca si ele te ajuta sa cresti masa musculara, sa scazi grasimea si sa cresti forta.
4. Sa dormi mai mult in weekend
Potrivit unor studii publicate in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, cele cateva ore in plus dormite la finalul saptamanii pot duce la probleme de sanatate. Cel mai bine este sa dormi in fiecare noapte 7-9 ore de somn.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO
Foto: pixabay