-

Sanatos si verde

Subestimate ca gustări hrănitoare, aceste fructe cu coaja tare- migdale, nuci, fistic și caju- au fost asociate cu scăderea colesterolului, o mai bună sănătate a inimii, controlul greutății și chiar cu scăderea riscului de cancer.

Omul de știință italian Salvatore Corrao, membru al Comitetului tehnico-științific pentru infecția de COVID-19 de pe lângă Guvernul regional din Sicilia, șeful secției pentru bolnavii de COVID-19 dintr-una dintre cele mai mari instituții medicale din sudul Italiei, Ospedale Civico din Palermo, a recomandat, într-un interviu cordat RIA – Novosti, administrarea vitaminelor C și D, a melatoninei și a zincului pentru reducerea riscului formelor grave de infectare cu COVID-19.

Consumul zilnic de nuci are un efect benefic împotriva hipertensiunii arteriale ușoare. Nucile, alunele și migdalele au efecte benefice asupra sănătății. Aceste alimente luptă împotriva colesterolului „rău” (LDL), oferă organismului o protecție cardiovasculară, asociată în special cu conţinutul lor bogat în omega-3.

Pagina 1 din 375